Lær at pitche med et tydeligt call-to-action

Jeg havde netop lavet mit bedste pitch nogensinde. Jeg var passioneret og viste virkelig modtageren at jeg brændte for min idé. Han virkede interesseret i min idé under hele mit pitch, men da jeg var færdig skete der ingenting. Ingenting. Ret naivt havde jeg håbet, at han råbte “FEDT! Giv mig 100 af dem!”. Men han smilte bare og sagde at min idé lød spændende. Hvad gjorde jeg galt?

Det tog mig flere fejlslagne forsøg, før jeg fandt ud af, at jeg blev ved med at glemme en call-to-action der understregede hvad jeg ville have ham til at gøre. Et call-to-action er nemlig en forespørgsel og en konkret opfordring til handling. Det kan eksempelvis være at opfordre pitch-modtageren til købe dit produkt, investere eller hjælpe dig videre. Uden en klar og tydelig call-to-action ender du med at pitche uden at nå dit mål.

Definer dit mål inden du skriver dit pitch

Inden du skriver dit pitch skal du have gjort det helt klart, hvad du helt præcist vil opnå, og hvorfor du rent faktisk pitcher. Ønsker du at informere, overbevise, inspirere, sælge eller noget helt femte? Hvis ikke du har afgjort dette med dig selv, inden du laver dit pitch, kan du nemt ende med, at dit pitch stikker i flere retninger. Resultatet risikerer så at blive at modtageren misforstår dit budskab eller dine intentioner og reagerer stik modsat hvad du ønskede, ligesom det skete for mig. For at undgå dette, skal du stille dig selv følgende spørgsmål, inden du skriver dit pitch: Hvorfor er det helt præcist at jeg pitcher? Hvad er det jeg beder om? Vil du have lov til at sende et tilbud, et møde eller midler? Skriv dine svar ned på et papir, og hav det liggende, imens du skriver dit pitch. På denne måde har du dit mål in mente hele vejen igennem skriveprocessen. Som afslutning på din pitch skal du indsætte en konkret call-to-action. Mod slutningen er modtageren nemlig mere åben overfor at lytte til dine forespørgsler og handle derefter.

Har du husket dit mål?

Når du har skrevet dit pitch, så kig på det papir du skrev lige før. Understøtter pitchet dit mål? Er det tydeligt, hvad du ønsker modtageren skal gøre? Hvis ikke, så prøv at arbejde med dine formuleringer, så det er tydeligere hvad dit mål og dit call-to-action er. Der må ikke efterlades nogen tvivl. Overvej desuden om du skal lægge ekstra tryk på nogle af ordene, når du udtaler dem, for at gøre din call-to-action endnu tydeligere.

Slutteligt vil jeg anbefale dig at pitche overfor en ven, din far eller en partner. Når du har pitchet, så spørg ind til, hvad han tænker er dit mål med at pitche. Står det ikke lysende klart for ham, så er det tilbage til tegnebrættet og arbejde på at gøre dit mål og call-to-action tydeligere.
For husk, at hvis din afslutning og dit mål ikke er skarpt nok, så er dit pitch heller ikke effektivt nok og du får ikke det ud af dine anstrengelser som du fortjener.

Du kan lave og øve din elevatortale på pitcherific.com

Kristine J. Gye

Kristine J. Gye

Kristine has, as an entrepreneur, pitched her ideas a lot of times and has learned the importance of the good pitch. She currently works with digital communication and marketing alongside her blogging about and teaching presentation technique at Pitcherific.

comments powered by Disqus