Gitte, Rikke og Cecilie fra Bookrs.

Hver måned bestræber Pitcherific sig på at interviewe et startup om deres historie og oplevelser med at pitche. I denne udgave af “Månedens Pitch” har vi talt med bookrs og deres Book N Wash applikation. Vi starter ud med at præsentere deres pitch. God læselyst.

Pitch af Book N Wash

Kender du det med at bo på 4. sal – du skal vaske – og skal så ned og op af trapperne bare for at tjekke, om der er en ledig vasketid? Det slipper du får med vores løsning Book N Wash. Det kan også være, du sidder på arbejde og ikke kan nå hjem eller hellere vil mødes med en veninde end at skulle hjem at vaske. Der hjælper Book N Wash også.

Book N Wash er en applikation, hvor du be- og afbestiller dine vasketider, uanset hvor du er. Du får også notifikationer om andres afbestilte vasketider. Så hvis du har en hastevask, kan du slå til, når andre aflyser deres.

Vores løsning henvender sig til bolig- og ejerforeninger, som ikke ønsker en dyr løsning. Vores system er billigt, brugervenligt og kan bruges uden integration med andre systemer eller ændringer på samme. Alt det kræver er en smartphone eller computer til at be- og afbestille vasketider.

Virksomheden bag Book N Wash hedder bookrs og vi glæder os til at hjælpe dig og din forening med at spare tid og besvær.

Historien bag bookrs (Book N Wash)

Bag bookrs – som i øvrigt meget bevidst staves med lille og uden vokaler til sidst – står de tre kvinder Rikke Simonsen, Cecilie Andreasen og Gitte Ellegaard. De har mødt hinanden på Erhvervsakademi Aarhus, hvor de sammen læser Innovation og Entrepreneurship.

Når spørgsmålet falder på, hvordan Book N Wash-idéen er opstået, har uddannelsen givet startskuddet, fortæller Rikke. ”Idéen er vokset ud af et skoleprojekt, hvor vi skulle finde en idé at arbejde med og tog udgangspunkt i hvad der irriterede os, i vores hverdag.

Vi delte emnet med vores netværk på Facebook og det var derigennem, idéen opstod.” De andre nikker bekræftende. ”På den måde fik vi fra starten feedback fra rigtige problemhavere, hvilket motiverede os meget, samtidig med at vi alle kunne relatere os til problemstillingen”, tilføjer Cecilie.

bookrs står lige nu på tærsklen til at teste deres produkt. ”Om 10 dage starter vores første test med en ejendom, hvor alle beboerne har sagt ‘ja tak’ til at deltage”, forklarer Gitte.

Gitte er gruppens mest erfarne og arrangerer allerede en stor tilbagevendende nytårsfest for singler i Turbinehallen i Aarhus. ”Jeg er ikke i tvivl, om at det er det her jeg vil, altså leve af egen virksomhed”, siger hun i en stålfast tone.

Ifølge Gitte er det personligt salg, som arbejdsmæssigt står for døren, for at Book N Wash for alvor kommer ud over stepperne.

”Det kommer jeg nok til at stå mest for i starten. Også regnskab og andet praktisk, men salg kommer jo til at fylde meget. Er det ikke 90% af fokus de siger, der skal være salg?”, siger hun med et glimt i øjet.

Mens Gitte står for salget, er det Rikke som håndterer design, test af systemet og kontakten til den programmør, som hjælper med at udvikle Book N Wash applikationen. Programmøren har de fundet via deres netværk, ligesom de har fundet personer til et Advisory Board gennem en mentor på studiet og netværket Ladies First. ”Faktisk var der 11 der tilbød deres hjælp, da vi aktivt spurgte”, fortæller Cecilie, som er overrasket over at så mange gerne vil hjælpe.

Nu er de spændt på hvordan det hele udvikler sig fremad og hvad virksomheden kan blive til. Der ligger også flere idéer og venter, hvis det går godt, fortæller Rikke med et smil.

Gitte, Rikke og Cecilies 3 bedste råd til pitchet

1. Øv dig og bliv mindre nervøs

Cecilie: Jeg tror det handler om at øve sig, så man kan lægge nervøsiteten lidt fra sig og tale mere frit fordi man ved, hvad man vil sige. Så bliver det også skarpere, fordi man ikke siger ‘øhm’ osv. Det skal selvfølgelig ikke indlæres, så det bliver for oplæsningsagtigt, som en nyhedsvært, men bare så det har samme mening, uanset hvornår du pitcher.

Gitte: Jeg tænker at forberedelse gør, at det er nemmere at tage tingene, som de kommer og gør det hurtigere at finde tilbage, hvis man kommer ud af en tangent. Jeg synes alle skal tage til pitchkonkurrencer og generelt pitche hver gang muligheden byder sig. For hver gang lærer man at slappe en anelse mere af.

Rikke: At øve sig, gør at man er nogenlunde rolig, ikke taler for hurtig og alt i alt faktisk kan få en positiv oplevelse ud af det. I starten kan man evt. pitche for nogen man kender, så man ikke bliver intimideret af situation.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan du forbereder dig, kan du gøre det i artiklen Øver du dit pitch nok.

2. Understøt dit pitch med en god visuel præsentation

Gitte: Hvis du har muligheden for det, så lav en visuel præsentation. Det må ikke blive dobbeltkonfekt i forhold til det du siger, men omvendt kan visuelle virkemidler understøtte det mundtlige og gøre at budskabet går bedre igennem.

Cecilie: Det behøver ikke være PowerPoint eller Prezi eller noget digitalt. Bare noget enkelt. Det skal ikke være så tilskueren sidder og læser, men bare et supplement til det der bliver sagt.

3. Få masser af feedback

Cecilie: Præsenter pitchet overfor nogen, som ikke har kendskab til idéen. For hvis de ligner et stort spørgsmålstegn bagefter, så er der nok noget, man lige skal ændre lidt på. Men pitch også overfor selve målgruppen eller en potentiel kunde. Vi har f.eks. en testejendom, som giver os værdifuld feedback.

Gitte: Man har en masse fyldeord. Og det er et problem, da et pitch er tidsbegrænset. Vi har ofte 5 minutter som grænse og det kræver derfor, at man er skarp i sit sprog og budskab. Feedback kan hjælpe dig til at få ryddet op i sproget og gjort hele formidlingen klarere.

Gitte, Rikke og Cecilie holder til dagligt til på Aarhus havn, i kontor- og incubatormiljøet StartupLab. På billedet øverst er det fra venstre Cecilie, Gitte og Rikke. Du kan læse mere om Book N Wash løsningen på booknwash.com.

En stor tak til bookrs for at dele deres historie. Kender du en iværksætter, der godt kunne tænke sig at dele deres erfaringer omkring pitching, så skriv en kommentar eller direkte til os på contact@pitcherific.com.

Lauge Vagner Rasmussen

Lauge Vagner Rasmussen

Lauge Vagner Rasmussen is the co-founder of Pitcherific and associate professor at the University of Aarhus, where he teaches entrepreneurship and pitching. Email him at lauge@pitcherific.com

comments powered by Disqus